Hvad er gensplejsning og GMO?

Gensplejsning og GMO (genetisk modificerede organismer) er emner, der ofte vækker både fascination og debat. Men hvad gemmer der sig egentlig bag disse begreber?

Vi dykker ned i DNA'ets struktur og ser på, hvordan forskere kan ændre en organismes DNA. Hvordan adskiller moderne gensplejsning sig fra de traditionelle metoder til forædling, som mennesker har brugt i århundreder?

Vi undersøger fordelene og ulemperne ved GMO – fra landbrugets muligheder til miljøets udfordringer. Er GMO allerede en del af din hverdag? Og hvordan passer det sammen med økologiske fødevarer?

Foredraget kigger også fremad: Hvad er NGT (nye genomiske teknikker), og kan de gå hånd i hånd med økologiens principper?

Vi afslutter med en gennemgang af metoderne bag DNA-modifikation og inviterer til spørgsmål og diskussion. Kom og få indblik i en verden, der former fremtidens fødevareproduktion og bioteknologi!

Undervisningssted

Kulturcenter Mariehøj
Øverødvej 246
2840 Holte

Praktisk information

Hold nr:
258015
Første møde:
13.03.25 kl. 19:00
Mødegange:
1
Lektioner:
1

Pris

Almen
DKK 50,00
  • Torsdag 13.03.25 kl. 19:00 - 21:00

    Sted: Kulturcenter Mariehøj
    Øverødvej 246

Nsasunderviser

Birgit Eliasson

Birgit Eliasson
Gymnasielærer i biologi og bioteknologi